Kennisdeling

Ondernemingszin heb je zelf. Echter zonder kennis is het lastig ondernemen. In dit deel van de website een stuk verdieping van die kennis. De onderdelen zijn geschreven door diverse auteurs naar aanleiding van presentaties tijdens de bijeenkomsten van het Genootschap Ondernemers Zeeuws-Vlaanderen. Het spreekt voor zich dat men zich altijd tot de auteur kan wenden voor nog meer kennis en advies.

Veilig werken op het internet door Sander Bruggeman

Wat zijn de risico’s van internet en hoe voorkom je dat gegevens onbedoeld in handen komen van derden? Aan de hand van een aantal herkenbare voorbeelden hoe het niet moet werden tips gegeven hoe je veilig met jouw online identiteit kan omgaan!

Wat is Network Marketing? door Katrien de Croock

Network Marketing of NWM is gebaseerd op het concept van traditionele handel. Met dat verschil dat de vele tussenstappen,  die de reguliere manier van handeldrijven kenmerkt - alvorens het eindproduct m.a.w. goederen of diensten bij de consument belandt - bij NWM worden uitgeschakeld. Dit heeft als logisch gevolg dat er een noemenswaardige marge vrijkomt, nu beschikbaar als vergoeding voor de actieve ondernemers. De basistaken van de actieve NWM-ondernemer:

  • Communiceren over de opportuniteit
  • Zelf gebruik maken van de geboden producten of diensten
  • Teams vormen met nieuwe actieve netwerkmarketeers
Hoe werkt email en hoe herken je spam? door Leen de Braal

In gewone lekentaal uitleg over hoe email vanaf je scherm bij de ontvanger terecht komt en wat er onderweg allemaal fout kan gaan. Waarom is spam zo alom tegenwoordig en hoe herken je spam en phishingmails.      

Wat is fijnstof! Niet fijn! door Henk van der Eijk

Wat is het risico van fijnstof in onze omgeving maar vooral in onze woningen. Doordat we stofzuigen in de woonruimte onstaat er nog fijner fijnstof doordat de lucht teruggeblazen wordt in dezelfde ruimte. Met een centraal stofzuigsysteem wordt alle opgezogen lucht uit de ruimte verplaatst zodat het fijnstof juist verlaagd wordt ipv verhoogd.

Track & Trace systemen door Peter Vernimmen

Wat is Track en Trace? Hoe kunnen diverse aangeboden track & trace  systemen gebruikt worden ? In welke situatie zet je welk systeem in. Korte uitleg welke diverse mogelijkheden er zijn om bijv voertuigen te volgen of op te sporen ivm diefstal, rit & km registratie en volgen van personen.

Bluetooth door Peter Vernimmen

Wat is bluetooth. Waar komt de naam vandaan. Hoe werkt het. Niet alle bluetooth is gelijk.

Rit registratie door Peter Vernimmen

De voor- en nadelen van handmatig of digitaal registreren i.c.m. de belastingdienst.

Gebruik diverse zend en ontvangst frequenties door Peter Vernimmen

Uitleg over de diverse type antennes en frequenties. Zoals gebruik gsm, portofoon of 27mc apparatuur.

Wat is mediaton? door André Fokker

Mediation gebeurt op verschillende gebieden: zakelijk en persoonlijk, scheidingen, arbeidsconflicten. Maar ook bij conflicten over een erfenis of andere familieperikelen.

Werken met verschillende kleursystemen door Tabitha Vermeulen

Uitleg over RGB, CMYK, Pantone kleuren en webkleuren. Beeldschermen gebruiken een ander kleurprofiel dan de gedrukte flyers. Maar welke kleuren gebruik je daar dan voor?

Verschillende bestandsvormen door Tabitha Vermeulen

Uitleg over JPG, PNG en EPS bestanden.Voor drukwerk heb je andere bestanden nodig dan voor gebruik op bijv. websites. Rekening moet je daarbij ook houden met hoe groot een bestand gebruikt gaat worden. Een logo als handtekening onder de mail is iets anders dan een logo op een groot gevelbord.

Hoge- en lage resolutie, hoe zit dat nou? door Tabitha Vermeulen

Uitleg over de verschillen in kwaliteit van bestanden. Hoe komt het dat een bestand er in het groot geblokt uit kan komen te zien, terwijl het als klein plaatje toch echt scherp op beeld staat.

Vectoren en pixels door Tabitha Vermeulen

Uitleg over verschil tussen JPG/PNG en EPS bestanden. Maar vooral ook: waar gebruik je welke bestandsvorm voor?

Fiscale eindejaarstips 2017 en belastingplan 2018 door Jaco de Bat

Welke fiscale eindejaarstips zijn er en wat betekend het belastingplan 2018 voor ons als ondernemers. Aan de hand van een cursus die ik gehad heb, heb ik de genoten op een boeiende wijze geïnformeerd over de fiscale mogelijkheden voor 2017 en de veranderingen op belastinggebied voor 2018 en verder.

Tips & Trics voor een betere vindbaarheid door Sander Bruggeman

Hoe kom je bij Google op nummer 1? Een pasklaar antwoord is er niet. Wel hebben we in deze presentatie tien (technische) tips gehad hoe je jouw website Google-vriendelijk kunt maken. Immers: des te eenvoudiger Google jouw website kan optimaliseren, des te hoger jouw ranking!

Internationale contacten aan gaan. door Irene Cappon

Met de toename van het aantal expats in ons land is een website die vertaald is naar het Engels en/of Duits geen uitzondering meer. Ook doen we steeds meer zaken ‘Over de grens’ en onze websites geven ons de mogelijkheid om internationale contacten aan te gaan.
Tekst in uitvoering helpt hierbij.